top of page

Még egy indok a Fidesz mellett

Van egy kevésbé kibeszélt indoka annak, hogy miért kell még négy évet adni a Fidesznek. Nem, nem csak a migránskérdésben vallott nézeteik miatt, nem a határok védelme miatt. Nem is a felívelő gazdasági teljesítmény miatt, ezeket elegen elmondják. Grafikonok és nagyfejű szakértők elégszer bizonyították, hogy jó az irány. Ezek mellett van egy társadalmi ok is, egy politikai motiváció, ami a további sorsunkat jelentősen meghatározza. Ezt ajánlom megfontolásra az ellenzéki szavazók számára is.

Az ellenzék megújulására, minőségi fejlődésére csak a Fidesz győzelme esetén lesz lehetőség. Én ennek legalább annyira szurkolok, mint a határok megvédésének. Őszintén gondolom ezt.

Használja mindenki a fantáziáját, vallási, politikai, világnézeti hovatartozástól függetlenül. Ha április 8-án a Fidesz újra befut, a mostani ellenzéki elit teljesen megsemmisül. A politikai osztály egy jelentős részét egy csapásra le lehet (képletesen értve) fejezni. Egy rakás elhasznált alak végre parkolópályára kerülne. Egyetlen hiteles politikus sincs az ellenzék soraiban, egyetlen ember sem akad, aki mögé be tudnának állni tömegesen az ellenzéki/baloldali érzelmű szavazók.

Ugye senki nem veszi komolyan, hogy a most formálódó „szörny koalíció” alkalmas arra, hogy akár egy napra is vezesse az országot? Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy a mostani ellenzéki pártok soraiból kerül ki egy olyan ember, aki képes tömegeket maga mögött felsorakoztatni.

Rá lesz kényszerítve a társadalom, hogy egy új ellenzéki garnitúrát izzadjon ki magából. Egy tisztességes ellenzék, akiknek választási győzelme esetén nem kerülnének veszélybe az eddig elért eredmények. Akikre nyugodt szívvel rá tudják bízni az országot a szavazók, amikor már pihenni küldenék a Fideszt. Egy olyan ellenzék kell az országnak, akik nem hozzák a frászt az egyszeri Fideszesre sem.

A jelenlegi ellenzék képtelen megszólítani az embereket, új üzeneteket megfogalmazni. A legújabb ötletük is unalomig ismételt már. Van egy szűk elit, akik túszul ejtették az ellenzéki politizálást. Nélkülük nem lehet baloldali/ellenzéki politikai pártot szervezni, szerintük csak az lehet hiteles politika, amire ők áldásukat adják.

Akik most szemben állnak a Fidesszel, azok azért képtelenek összefogni, mert nagyon jól ismerik egymást, nincsenek illúzióik egymással szemben. Az ellenzéki vezetők mind ismerik egymás viselt dolgait, tudják, egyiküktől sem áll távol az árulás, legyen szó az alkalmi szövetségeseikről vagy párttársaikról. Politikai értelemben mindegyiknek véres a keze. Van, aki pártbéli riválisát, harcostársát végezte ki, van, aki simán valamelyik konkurens ellenzéki politikus ellehetetlenítésében szorgoskodott.

Aki picit is képben van a mai magyar politikában, annak teljesen világos, hogy Botkát nem a Fidesz nyírta ki, hanem a saját elvtársai. Egy ilyen párttal csak egy ember képes együttműködni: Karácsony Gergely. Neki őrületes rutinja van abban, hogy egyik pártból a másikba vándoroljon. Ő nem akar az MSZP-ben elérni semmit, ő pillanatnyilag veszélytelen. Ő jelenti a párton belüli kompromisszumot, a hatalom bármekkora szeletének a megszerzéséhez.

A Fidesznek nincs kormányképes alternatívája. Adjunk esélyt az országnak arra, hogy tisztességes váltópárt alakuljon ki a mostani kormánypárt ellenzéke képen. Ha a Fidesznek nem lesz többsége április 8-án, ezek az ellenzéki tulkok még sokáig a nyakunkon maradnak, sose újul meg a politika Magyarországon.


Louis de Funes
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page